top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıAv. İsmail Doğan ARSLAN

İmmünoterapi Davası Hangi Belgeler Gerekli?

İmmünoterapi Akıllı İlaç Davasında gerekli belgeler nelerdir? Tecentriq, Opdivo, Keytruda ve diğer immünoterapi akıllı ilaçlarınızın SGK tarafından ücretsiz karşılanması için açılacak immünoterapi akıllı ilaçdavanızda hani belgeler gereklidir?

Av. İsmail Doğan Arslan 0531 350 27 08


Tecentriq, Opdivo, Keytruda ve diğer immünoterapi ilaçlarınızın Sgk tarafından karşılanması için yapılması gereken SGK başvurusunda ve sonrasında açılacak İmmünoterapi akıllı ilaç davasında hastalığınızın varlığı, kullandığınız Tecentriq, Opdivo veya Keytruda ya da diğer ilacınızın sağlığınıza iyi geldiğini ve yapmış olduğunuz ilaç harcamalarının ispatlanması için bazı belgelerin muhakkak elde edilmiş olması gerekmektedir.


İmmünoterapi akıllı ilaç davanız için toplamanız gereken belgeler şunlardır:


1) Kanser hastası olduğunuza dair doktorunuzun teşhis raporu. (E-Nabız'dan temin edilebilir)

İmmünoterapi Davası Gerekli Belgeler

2) PET-CT raporlarınız. İlk PET-CT raporunuzdan sonra alınacak PET-CT raporları kullandığınız Tecentriq, Opdivo, Keytruda ya da diğer immünoterapi akıllı ilacının sağlığınıza iyi geldiğini, kansere karşı iyileşmenize katkı sağladığını ispatlayacaktır.











3 ) Kemoterapi - İmmünoterapi Cüzdanı. Girdiğiniz her kemoterapi ve immünoterapiden sonra

İmmünoterapi Davası Gerekli Belgeler

hastane tarafından size verilmiş olan bir cüzdana alınan terapi tarihiyle birlikte kaydolunur. Bu belge ilacın kullanımını ispatlamak için gerekli belgelerdendir.







4) İLAÇ KUTULARI. Girmiş olduğunuz tüm immünoterapilerin kutularını medikal kemoterapi

İmmünoterapi Davası Gerekli Belgeler

hemşirenizden isteyiniz ve saklayınız. Tecentriq, Opdivo, Keytruda veya diğer ilacınızın kutularını muhakkak alınız, saklayınız ve dava için tarafımıza teslim ediniz.









5) REÇETE. Gireceğiniz tüm immünoterapilerde kullanılacak Tecentriq, Opdivo, Keytruda veya

İmmünoterapi Davası Gerekli Belgeler

diğer ilaçlarınız ancak doktorunuzun reçetesi ile alınabilir. İlacın kullanıldığına dair önemli bir delil olan reçetenizi lütfen doktorunuzdan ıslak imzalı olarak alınız.






6) FATURA.EN ÖNEMLİ DELİLDİR. Her bir immünoterapinizde Tecentriq, Opdivo, Keytruda

İmmünoterapi Davası Gerekli Belgeler

 veya diğer ilacınızı aldığınızda fatura kesilir. Bu fatura hastaneniz tarafından fiziki veya e-fatura olarak hazırlanabilir. Bazı hastaneler özellikle e-faturaları haftada bir gibi belirli günlerde kesmektedir. Muhakkak faturalarınızı takip etmeli ve temin etmelisiniz. ÖNEMLİ!!! Faturalarda "İlaç", "Tecentriq", "Opdivo", "Keytruda" gibi ifadeler bulunabilir ve bu ifadeler mahkemeler tarafından kabul edilmektedir. Ancak "İlave Ücret" olarak kesilmiş faturalar ile karşılaşmaktayız. Faturanın ilaç veya ilaç ismi olarak düzenlenmemesi halinde mahkemeler faturaları kabul etmemektedir.




7) HİZMET DÖKÜM BELGELERİ. Faturalara ait hizmet döküm belgeleri de hastaneden temin

İmmünoterapi Davası Gerekli Belgeler

 edilmelidir. Hizmet döküm belgeleri faturalar ile aynı tarihli olmayabilir. Bu yüzden en kolayı her immünoterapiden sonra veya takip eden günlerden hizmet döküm belgesi hastaneden alınmalıdır.







8) ENDİKASYON DIŞI İLAÇ KULLANIM ONAYI. Tecentriq, Opdivo, Keytruda gibi ilaçlar

İmmünoterapi Davası Gerekli Belgeler

 Türkiye'de ruhsatlıdır ve kullanım amacına uygun kullanılmaktadır. Bu durumda endikasyon dışında yani kullanım alanının dışında bir durum söz konusu değildir. Ancak uygulamada her durumda doktorlar Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'na Endikasyon Dışı İlaç Başvurusu yapmaktadır. İlgili kurum da Tecentriq, Opdivo, Keytruda ilacın ruhsatına uygun kullanıldığı ve başvuruya gerek olmadığına dair bir cevap vermektedir. Uygulamada "Endikasyon Dışı İlaç Kullanım Onayı" denen bu belgeyi doktorunuzdan mutlaka pdf veya fiziki olarak almalısınız.




9) SN numarasını gösterir Sarf Edildi Belgesi. Kullanmış olduğunuz Tecentriq, Opdivo, Keytruda

İmmünoterapi Davası Gerekli Belgeler

 veya diğer immünoterapi akıllı ilacının kutusunun üzerinde bulunan SN numarasını gösterir Sarf Edildi Belgesini hastanenizden alabilirsiniz. Bu belge ekran görüntüsü şeklinde olabilir!!!!




10) Yukarıda saydıklarımıza ek olarak tedavi süresince hastanede gerçekleşen her işleme dair belgeleri ve her türlü tahlil sonuç belgelerini toplamanız gereklidir.



12 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page